Delikatny serniczek waniliowo-migdałowy z serkami mascarpone i mleczkiem skondensowanym, pieczony w kąpieli wodnej.
Sernik waniliowo-migdałowy
Delikatny serniczek waniliowo-migdałowy z serkami mascarpone i mleczkiem skondensowanym, pieczony w kąpieli wodnej.
Składniki:
1 kg sera
1 serek mascarpone
350 ml mleczka skondensowanego słodzonego
6 jajek
1 szklanka cukru
2 budynie waniliowe
1 cukier waniliowy
1 kg sera
1 serek mascarpone
350 ml mleczka skondensowanego słodzonego
6 jajek
1 szklanka cukru
2 budynie waniliowe
1 cukier waniliowy
Składniki mieszamy mikserem.
Pieczemy w temperaturze 175 stopni około 15 minut, a następnie zmniejszamy temp. do 150 stopni i pieczemy jeszcze 1 godz.15 minut.
Sernik można udekorować bitą śmietaną wymieszaną z serkiem mascarpone oraz pokruszonymi ciasteczkami.
Sernik można zrobić na dowolnym spodzie. Mój w wersji bez
spodu, bo taki lubimy najbardziej.
serniczek mniamniuśny ...
OdpowiedzUsuńWspaniały ten serniczek *o*
OdpowiedzUsuń