Muffinki cytrynowe.
Przepis. Kliknij - Czytaj więcej. |
Składniki:
2 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mleka
1 duże jajko
1/2 szklanki oleju
szczypta soli
olejek cytrynowy
2 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mleka
1 duże jajko
1/2 szklanki oleju
szczypta soli
olejek cytrynowy
Lukier
1 szklanka cukru pudru
1 łyżka gorącej wody
sok z cytryny do smaku.
Dokładnie wymieszać i polać wystudzone babeczki.
1 szklanka cukru pudru
1 łyżka gorącej wody
sok z cytryny do smaku.
Dokładnie wymieszać i polać wystudzone babeczki.
Polane lukrem babeczki posypać otartą skórką cytryny i pomarańczy.
Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić mikserem.
Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić mikserem.
Piec w 180
st.C około 15-20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz