Łączna liczba wyświetleń

środa, 7 października 2015

Delikatny serniczek waniliowo-migdałowy z serkami mascarpone i mleczkiem skondensowanym, pieczony w kąpieli wodnej.

 

Sernik waniliowo-migdałowy


Delikatny serniczek waniliowo-migdałowy z serkami mascarpone i mleczkiem skondensowanym, pieczony w kąpieli wodnej.


Składniki:
1 kg sera
1 serek mascarpone
350 ml mleczka skondensowanego słodzonego
6 jajek
1 szklanka cukru
2 budynie waniliowe
1 cukier waniliowy


Składniki mieszamy mikserem.
Pieczemy w temperaturze 175 stopni około 15 minut, a następnie zmniejszamy temp. do 150 stopni  i pieczemy jeszcze 1 godz.15 minut.
Sernik można udekorować bitą śmietaną wymieszaną z serkiem mascarpone oraz pokruszonymi ciasteczkami.

Sernik można zrobić na dowolnym spodzie. Mój w wersji bez spodu, bo taki lubimy najbardziej.

 

2 komentarze: